• Collectie Joost Swarte

  Collectie Joost Swarte

  bekijk collectie

  We bieden een uitgebreid assortiment van zijn werk, zowel oud als nieuw.

 • Uitgeverij van Stripgrafiek

  Uitgeverij van Stripgrafiek

  Catalogus
 • 100 jaar De Stijl

  100 jaar De Stijl

  bekijk expo
 • Griffioen Grafiek verhuurt prenten voor exposities

  Griffioen Grafiek verhuurt prenten voor exposities

  exposities

  Wij beschikken daarvoor over duizenden prenten uit de periode tussen 1860 en 1960.
  Zie voorbeelden van wat we voor u kunnen doen...


Griffioen Grafiek is een uitgeverij en galerij van verhalende grafische kunst.

Daarin past meer dan strip alleen. Ook bladmuziek, filmaffiches, politieke prenten, vintage covers van tijdschriften en originele schetsen doen dat.

  

 

UITGEVERIJ

Als uitgeverij van stripgrafiek werk(t)en we met o.a. Joost Swarte, Ever Meulen, Charles Burns, Robert Crumb, Chris Ware, Peter Pontiac, Henk Kuijpers, Martin Lodewijk, Lian Ong, Hanco Kolk, Judith Vanistendael, Theo van den Boogaard, Peter van Dongen, Erik Kriek en Joost Veerkamp.

GALERIJ  Webshop

Griffioen Grafiek is gespecialiseerd in het werk van Joost Swarte en beschikt daarnaast over een ruime sortering prenten, boeken en verzamelobjecten van andere verwante striptekenaars zoals Ever Meulen, Charles Burns, Peter van Dongen, Joost Veerkamp, Peter Pontiac, Robert Crumb en Chris Ware

GALERIJ Originelen

Griffioen Grafiek beschikt op het gebied van de strip en de politieke prent ook over een ruime sortering originele tekeningen uit zowel de eerste als de tweede helft van de 20ste eeuw, waaronder grote namen als: Leen Jordaan, Louis Raemaekers, Piet van der Hem, Alfred Mazure, Eppo Doeve, Willy Sluiter, en uiteraard veel huidige tekenaars.

BLADMUZIEK

We hebben een ruime keuze bladmuziek geselecteerd op hun fraaie omslag. De meeste in steendruk.

FILMAFFICHES

Ook hebben we een ruime keuze aan Poolse en vele andere vintage film posters uit de vijftiger en zestiger jaren.

POLITIEKE PRENTEN Antikwariaat

Bij onze collectie politieke prenten ligt de nadruk op gebruiksgrafiek zoals die in de periode 1890 tot en met 1930 verscheen als bijvoegsels bij bladen als De Nieuwe en De Groene Amsterdammer, De Ware Jacob, De Kroniek, De Notenkraker en ook bladen uit het buitenland, zoals Simplicissimus, Le Rire, L’Assiette au beurre, e.d.

VINTAGE COVERS

Naast politieke prenten hebben we ook een aanzienlijk assortiment andere prenten en grafische collector-items zoals vintage posters, bladmuziek en bijzondere tijdschriftcovers van o.a. Jugend, The New Yorker, La Vie Parisienne uit de periode 1890-1970.

EXPOSITIES

Een steeds belangrijker onderdeel van Griffioen Grafiek is de verhuur van uit de eigen collectie samengestelde exposities rondom door de klant opgegeven thema’s.

U kunt Griffioen Grafiek ook inschakelen als adviseur/bemiddelaar en/of uitvoerder van uw eigen grafiek-projecten.