Thursday, 17 November 2022

Recent maakte Joost Swarte van twee nieuwe ontwerpen een luxe aangepaste versie in een beperkte oplage van 50 stuks. In principe bestemd voor de opdrachtgevers, maar waarbij Joost Swarte zo vriendelijk was ook voor onze klanten een deel te reserveren.

 

The Proof of the Pudding

Stichting JURA Film Theater & Debat maakte een documentaire over het leven van architect Hertzberger en over zijn poging om het gebouw dat hij ontwierp voor Centraal Beheer in Apeldoorn, jarenlang een schoolvoorbeeld in de architectuur, te behouden.

De nu 90-jarige architect Herman Hertzberger heeft altijd een lange termijn visie gehad op zijn ontwerpen. Het kantoor van Centraal Beheer had als optie om later ook tot woningen te kunnen worden omgebouwd. Maar nu staat het al jaren leeg en is die verbouwing nog niet gerealiseerd, terwijl dat toch 'the proof of the pudding' zou moeten zijn.

Joost Swarte combineerde in deze tekening de twee H's van Herman Hertzberger, met het ontwerp van het gebouw. 

 

PMT

Eerder dit jaar verzorgde Joost Swarte de cover voor het jaarverslag van 2021 van het PMT, het Pensioenfonds Metaal & Techniek. De zes verschillende tekeningen zijn toegesneden op de metaal en techniek sector. 
Het hele jaarverslag zelf en twee aanvullende verslagen waarin de tekening is gebruikt, vind je terug op de site van het PMT.

 

Bron: Joost Swarte Blog