VLERK. Helaas (nog) geen expo, maar wel een mooi boek!


Friday, 13 March 2020

Van 14 maart - 5 april was in het Grafisch Museum Groningen een overzichtstentoonstelling gepland van Vlerk. Helaas zijn ook bij dit museum door het coronavirus nu de deuren dicht en is de tentoonstelling voorlopig dus niet te bezoeken.

Gelukkig is er wel het overzichtsboek met afbeeldingen van de meer dan 200 affiches. Via de boekwinkel en uiteraard ook via onze website te bestellen.


Ruim dertig jaar ontwierp Vlerk posters van de bands die optraden op de Groningse poppodia en was hij de drijvende kracht achter het Groninger Underground Stripblad GR’NN: in het leven geroepen als podium voor tekentalent uit het noorden.
Iemand die zo’n stempel heeft gedrukt op de Groninger beeldcultuur verdient een retrospectief! Het werd een boek op stoeptegelformaat, dat een inkijk biedt in het kunstenaarschap van Vlerk én in de beeldcultuur van de Groninger underground van de afgelopen decennia.


VlerkWerk. 30 jaar underground posters. Groot formaat (29x29 cm) softcover, 216 pagina’s kleur € 50.

In een beperkte genummerde en gesigneerde oplage verschenen bij de onvolprezen Uitgeverij Sherpa, en met een zeefdruk als inleg.
 


Related link : https://www.griffioen-grafiek.nl/shop/66717/_new_vlerkwerk_e