Verhalen van dansers / HeForShe week 8-15 maart


Friday, 2 March 2018

In het kader van de HeForShe week zullen prenten van 8 tekenaars geëxposeerd worden in de Stadsschouwburg Amsterdam en De Kring. Piëzografieën van de prenten zijn via de webwinkel te bestellen; de inkomsten hiervan komen ten goede van UN Women.

De prenten zijn het resultaat van een samenwerking van dansers en choreografen van het Nederlands Dans Theater en Stichting in Lijn. De acht vrouwelijke dansers en choreograaf zijn gevraagd een voor hen belangrijk verhaal te delen, in woord en in beweging. Het verhaal is soms een persoonlijke herinnering en een andere keer een element uit een voorstelling. De emotie, lijnen, ruimtegebruik en intentie van de bewegingen waarmee dit verhaal wordt verteld zijn door de tekenaar vertaald naar papier. Iedere tekenaar doet dit op zijn geheel eigen en intrigerende manier.


De deelnemende kunstenaars zijn: Beldan Sezen, Floor Koens, Joris Diks, Marcel Ruyters, Marloes Messenmaker, Megan McNulty, Mei Li en Melissa Brouwer. De betrokken dansers en choreografen zijn: Chloé Albaret, Fay van Baar, Lydia Bustinduy, Marina Mascarell, Meng-ke Wu, Nancy Euverink, Rachel Mcnamee en Sarah Reynolds.


Overzicht van de prenten: klik hier 


Related link : issuu.com/thegraphicstory/docs/merged-8?e=32018669/58864059