Haarlemse Stripdagen dit jaar van 3 tot 12 juni !


Friday, 27 May 2016

De stripbeurs vindt plaats in het weekend van 4-5 juni. Wij zullen aanwezig zijn met een stand in de Philharmonie (rechts bij het raam) en met een buitenstand op het nabij gelegen Klokhuisplein. Gratis toegang van 10.00 – 17.00 uur.

Tijdens de Haarlemse Stripdagen wordt op verschillende plaatsen aandacht besteed aan de Nederlandse Underground met vertegenwoordigers als o.a. Peter Pontiac, Mark Smeets en Joost Swarte en aan legendarische bladen als Aloha, Tante Leny Presenteert en Modern Papier.
Daarnaast is er de tentoonstelling ‘De schilder getekend’ waarin stripbiografieën centraal staan, zoals over Vincent van Gogh (door Barbara Stok), over Jeroen Bosch (door Marcel Ruijters) en over Rembrandt (door Typex) en is er een sneak preview te zien van Typex’s biografie over Andy Warhol.

Met de prenten en andere items die we meenemen zullen we zo veel mogelijk aansluiten bij het bovenstaande.

In ditzelfde weekend is er in de Toneelschuur (naast de Philharmonie) de Illustratie Biënnale 2016, die absoluut ook een bezoek waard is. Hier vindt u naast Joost Swarte ook Henning Wagenbreth gewoon in het wild.

Zie voor het totale programma van de Stripdagen

 

 


Related link : www.stripdagenhaarlem.nl/